Direct contact? +31 657664555

Veiligheid

Hoe wordt nu bepaalt of de draadroosterlegborden sterk genoeg zijn?

In Europa zijn daar (nog) geen richtlijnen voor. Maar in Amerika en Australië worden die soort legborden al veel langer toegepast. En is er een Norm waaraan voldaan moet worden.

Onze draadroosterlegborden voldoen aan die norm, de ANSI MH26.2-Standard.

In het kort de belangrijkste onderdelen in die norm:

Het draagvermogen van de draadroosterlegborden wordt weergeven in een Gelijkmatig Verdeelde Belasting.

Die Gelijkmatig Verdeelde Belasting is de belasting op het gehele oppervlak van het draadroosterlegbord, onafhankelijk van de oplegging. Dat oppervlak wordt bepaalt door de breedte van het draadroosterlegbord x de netto ruimte tussen de voorste en achterste ligger minus 2* 5,08 cm ( = 2 inch).

 

 

Let op: Een algemeen misverstand is dat de lading geplaatst dient te worden op/over de voorste en achterste palletstelling ligger om zo het draagvermogen van het draadroosterlegbord  te bepalen.

Middels de ANSI MH26.2 Standard verzekeren wij U dat het draadroosterlegbord, mits verdeelt over de gehele breedte, geheel onafhankelijk van die voorste en achterste palletstelling ligger aan de gewenste Gelijkmatig Verdeelde Belasting voldoet.

 

 

 

 

Het wordt natuurlijk anders als de goederen/pallets op deze manier op de draadroosterlegborden worden geplaatst. De lijnlast rust hier tussen de ondersteuningsprofielen enkel en alleen op het draadgaas.

 

 

 

 

Ook hier een duidelijk voorbeeld van een afwijkende opslagmethode. De pallet rust slechts op 2 van de 4 ondersteuningprofielen. Van een gelijkmatig verdeelde belasting is dus geen sprake, wel van een geconcentreerd belasting.

 

 

 

Nog een andere manier van het belasten van een draadroosterlegbord. Door  de 4 poten van de gaascontainer op het draadroosterlegbord te plaatsen is er sprake van een puntlast.